Image title

TIPS VAN ONZE SPECIALIST

4 tips om al je heethoofdige klanten te koelen

TIP1

Image titleOndanks airco, brandende zon achter glas blijft.

Wat kan je er aan doen?
Een airco zorgt uiteraard voor koele lucht. Maar de stralen van de zon zorgen nog steeds voor dat branderige gevoel. Dit komt doordat zonlicht ook energie genoemd kan worden. En energie wordt ook uitgedrukt in watt of kilojoules. Met een goede raamfolie kan je die energie tegen houden.
Verschillende soorten.
Er zijn verschillende raamfolies verkrijgbaar; de een zorgt alleen voor het blokkeren van de energie, terwijl een andere bijvoorbeeld uitsluitend inkijk blokkeert. Ook kan je kiezen uit verschillende tint-gradaties.
Aan de binnen- of buitenkant monteren?
Er zijn twee typen raamfolies. ’Interior’ of ’Exterior’. De naam zegt het al. De een wordt aan de binnenzijde aangebracht en de andere aan de buitenzijde. Let op! Niet door elkaar gooien! Gebruik een binnen-folie nooit buiten en andersom. De constructie van de folie is volledig anders en het hele resultaat gaat verloren plus de garantie vervalt.

Lees meer: Raamfolie


TIP 2

Image titleHete zonnestralen reduceren met 85% of meer? Ja hoor, kan gewoon.

Lekker zomer, heerlijke zon. Maar achter glas kan het behoorlijk heet worden. Of je nu enkel glas, dubbel glas, HR+ glas hebt of wat dan ook, de hete zonnestralen doen hun werk en laat zich niet zomaar uit het veld slaan.
Maar je kan deze stralen al voor een groot gedeelte blokkeren vóórdat het door het glas komt! Gebruik eenvoudig SOTT raamfolie RS-20E. Deze raamfolie bestaat uit meerdere gemetaliseerde lagen en wordt aan de buitenzijde van het glas gemonteerd. Het zicht naar buiten is goed en vergelijkbaar met een zonnebril. Met een blokkering van maar liefst 85% behoort deze folie tot de besten in de industrie.
Energiebewust: minder airco
Nóg een pluspunt is het feit dat airco’s minder intensief hoeven te werken. Immers, de warmte door het glas is reeds tot een minimum beperkt.
Dat bespaart energie, de kosten en het milieu!

Klik hier om naar dit product te gaan


TIP 3 Image titleThermische breuken in glas na foliemontage. Is dit te voorkomen?

Thermische breuken in glas kunnen ontstaan wanneer er een spanningsverschil ontstaat in het glas. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren wanneer het glas onder spanning in de sponning is geplaatst, misschien een kleine beschadiging heeft aan de rand of wanneer er schaduw op een bepaald gedeelte van het glas valt (slagschaduw). Zodra het glas dan opwarmt door raamfolie (sommige folies absorberen een gedeelte van de zonne-energie) wanneer het zonnetje gaat schijnen, kan de spanning te groot zijn en ontstaat er een scheur.
Hoe kan je het voorkomen?
Als eerste adviseren we je om een goede kennis-training bij ons te volgen. Dan weet je alles. Los daarvan moet je de technische waarden van de folie bekijken. Daarin wordt aangegeven hoe hoog de absorptie is van de folie. Hoe lager de absorptie, hoe beter het is. Ook is het afhankelijk van het soort glas. Is het dubbel glas? HR+? Enkel glas? Allemaal belangrijk. Kijk in onze FAQ lijst op de website voor meer informatie en uitleg.

Meer uitleg in de Wha The FAQ op onze webshop


TIP4 Image titleBelangrijk: het type glas bepaalt jouw foliekeuze!

Er zijn veel soorten glas op de markt. Elk met zijn bepaalde eigenschappen. Zo hebben we hier in Nederland bijvoorbeeld enkel glas, enkel getint glas, dubbel glas, dubbel getint glas, triple glas, gelaagd glas, draadglas, gehard glas, HR++ enz glas. En nog veel meer.
Maar kan je op alle soorten glas zomaar elke willekeurige raamfolie monteren? Nope.

Bij sommige glassoorten mag je uitsluitend aan de buitenzijde monteren of alleen specifieke raamfolies omdat het glas anders een thermische breuk kan krijgen. Denk bijvoorbeeld aan draadglas; de metalen draden warmen sneller en makkelijker op dan het glas zelf. De uitkomst kan je raden. Maar ook kan het zijn dat je met een zeer geavanceerde glassoort te maken hebt die al zeer isolerend van zichzelf is. Een verkeerde keuze raamfolie zou de isolatiewaarden van het glas volledig teniet kunnen doen.

Ons advies: volg een training bij ons en we leggen je alles uit. Wat je ook kan doen is één van onze uitlegbladen raadplegen die op de site

Naar onze uitlegbladen op onze website


Image titleKennis is van onschatbare waarde. Het helpt je een product goed en met overtuiging te verkopen. Bovendien vermindert het de kans op klachten achteraf.
Onze nieuwe verkoop- en praktijktrainingen helpen je daarbij. We leren je marketing, productkennis, verkooptechnieken en montagetechnieken. Wil je meer weten? Neem contact met ons op en laat je op de wachtlijst zetten.

SOTT WF Reflective Silver 60 EXTERIOR -152cm

Hoge warmtewering PLUS goede lichtdoorlating.

Zonne-energiewering: 53%
Lichtdoorlating: 59%
UV-wering: 99%

SOTT WF IR-HeatBlock OLX-75 EXTERIOR -152cm

Infrarood werende films:

Het beste van 2 werelden.

Infrarood wering: 88%
Zonne-energiewering: 57%
Lichtdoorlating: 69%

SOTT WF HeatBlock Silver 20 EXTERIOR -152cm

Extreem hoge warmtewering.

Mooi doorzicht naar buiten.

Zonne-energiewering: 85%
UV wering: 99%
Lage warmteabsorptie
Laden
Laden